Инсталирането на автоматизирана напоителна система е сложна задача. За най-ефективна поливна система и озеленяване имате нужда от правилен дизайн, инсталиране, управление и поддръжка. Ето защо най-добре е да наемете квалифициран специалист, който да проектира, подбира, инсталира и поддържа вашата система. Ние сме експерти по хидравлика, подходящо оразмеряване на разпръсквачите, поставянето и функционалното използване на програматори, изискванията на растителността относно количеството вода и типовете почви. Нашите умения ще ви помогнат да осигурите водоефективна поливна система и години безпроблемна работа.
Програматорите са мозъкът на поливната система. Те активират и деактивират определени напоителни зони според програмираните времена на работа. Правилно програмирани, те гарантират, че всички растения получават необходимото количество вода при оптимално време за поливане. Избирането на правилния програматор обикновено зависи от броя на зоните, необходими в дадена система, и от това дали тези зони ще станат повече или ще бъдат намалени в бъдеще.
Една от най-големите компании за производство на части за автоматизирани поливни системи, включително програматори, е Hunter. Те се фокусират върху разработването на иновативни, професионални продукти за ефективно напояване. Доказаните от Hunter продукти за пестене на вода съчетават ефективно използване на водата с устойчив дизайн, което позволява продуктите да издържат с години при външни условия. В ръцете на професионалисти като нас, продуктите на Hunter ще ви помогнат да спестите вода, независимо от вида на напояването или мястото, където се намира.
Програматорите понякога се наричат ​напоителни таймери. Hunter предлагат набор от удобни за потребителя интелигентни програматори с функции за пестене на вода и създадени да пасват на всяка система за напояване. Просто казано, интелигентният програматор за напояване или таймерът разполага с вградени функции за пестене на вода, включително сензор, който да се адаптира към оптималното време на разпръскване, базирано на местните метеорологични условия. Интелигентните програматори помагат за осигуряване на здрави и красиви растения, като същевременно намаляват използването на вода и съответно разходите. Hunter е първият производител на напоителни системи, който получава одобрението на Агенцията за защита на околната среда в САЩ по отношение на широкия набор от интелигентни програматори за пестене на вода, който предлага. С правилното инсталиране, програмиране и поддръжка собствениците на жилища и фирмите могат да използват програматорите, за да спестят милиарди литри вода годишно. Те променят времето за напояване, като дават бърз отговор спирайки напоителната система по време на дъжд и / или замръзване, за да спестят вода.

Ползите от програматора:

Простота
Снабдени с програматор на Hunter, никога няма да се налага да пускате маркуч навсякъде в двора, да се опитвате да разберете дали сте ползвали достатъчно или твърде много вода и никога няма да се притеснявате за поливането на моравата, докато сте далеч.

Ефективност
От самото си създаване Hunter Industries е известен като „Напоителните иноватори“. Днес каталогът им предлага продукти, които се фокусират върху качеството и ефективността, за да се развива здрава, устойчива растителност, като се използва по-малко вода от всякога.

Стойност
Атрактивното озеленяване изисква значителни инвестиции и внимателна поддръжка. Автоматизираната система за напояване защитава тази инвестиция чрез по-здрави, по-дълго живи растения и трева. Здравите, добре поддържани растения също така ще увеличат стойността на Вашия имот и ще подобрят значително неговия изглед.


Ползи
Програматорите са надеждни и лесни за програмиране като те автоматично настройват графика за напояване на базата на ежедневните метеорологични условия, което води до по-голямо спестяване на вода през цялата година.