Вашата напоителна система трябва да ви спести пари, не да ги разхищава! Новите технологии и по-добро оборудване на пазара подобряват ефективността и пестят вода и пари за клиентите.
Поради тази причина по-старите напоителни системи ще се нуждаят от модернизация. Има много начини, по които дадена система за напояване може да сигнализира, че трябва да бъде обновена. Например, използването на вода може да е ескалирало или може да се е влошил външният вид. Друг знак е, че броят на повредите се е увеличил или разходите за поддръжка на системата са станали прекомерни. За да се предотврати продължаването, системата най-вероятно ще трябва да бъде модернизирана с нова конфигурация на разпръсквачите, нови дюзи и/или програматор. Актуализацията може да се състои само от нещо толкова просто, като подмяната на разпръсквачите. Съществуващите може да са престанали да се въртят, да не се вдигат достатъчно високо или да разпределят слабо водата и е време да бъдат по-ефективни по отношение разхода на вода.
Актуализацията може да включва и подмяна на клапаните, тъй като те вече не се отварят или остават отворени, или може да са необходими допълнителни функции като регулиране на дебита или регулиране на налягането.
Обновяването може да се състои само в поставянето на програматор или замяната на стария. Това би било желателно, за да се осигури по-голяма гъвкавост при графика за поливане, да се премине към интелигентен програматор, за да бъде по-устойчива напоителната система, като се намали общото използване на вода или защото програматорът просто откаже да работи.
Технологиите осигуряват начини за по-добро управление на напоителната система, подобряват работата на системата и я правят по-ефективна. Поради това само технологичните подобрения може да са причина за обновяването и. Това е възможно с въвеждането на интелигентни програматори и сензори за почвена влага. Добавянето на програматор за напояване към вашата система ще ви позволи да настроите време за начало/стоп на напояването, да коригирате продължителността на му и да наблегнете на определени зони от имота.
Вместо един универсален подход, може да зададете график за напояване според нуждите на отделните видове растения, без да е необходимо да правите настройките ръчно всеки път, за да бъде системата по-ефективна. Така ще можете да настроите системата да напоява тревата по-често от храстите или глинестите почви на по-кратки интервали от останалите, за да може водата да попива и да се избягва оттичането.
Програматорът ще получава данни от най-близката метео станция. Това помага на вашата система да се съобразява с промяната на времето, вместо да реагира само на текущите условия.
Можете също така да използвате сензор за дистанционно управление, за да намалите консумацията на вода. Една от основните причини за продажба на тези програматори е възможността за следене на пълната информация по отношение на поливането. С тях клиентите и доставчиците могат да получават сигнали когато клапан е заседнал или ако дадена станция не подава информация. Това позволява по-бърз ремонт и създава по-добра среда за здрави растителни видове.
Съществуват и някои нови безжично управлявани системи, които имат постоянна Wi-Fi връзка. Това ви дава възможност да ги контролирате от всяко място.
Интелигентните програматори загърбват манталитета на „постави го и забрави“ на операторите на напоителни системи, независимо дали става дума за земевладелец, собственик или управител на имот, като по този начин могат да спестят значителни количества вода, когато бъдат правилно инсталирани и програмирани.
Програматорът не черпи информация само за условията в днешния ден и точно в този момент и не прилага едно и също количество вода. Той се програмира според характеристиките на видовете растения, валежите, дълбочината на кореновата система и типа на почвата. Тези параметри се използват за настройка на базовата схема, а след това данните за климата или показанията на датчика за влага в почвата се използват за регулиране на тази схема, за да се приложи необходимото количество вода въз основа на съществуващите климатични условия и влажност на почвата.
Обновяването на разпръсквачите, ако са на повече от пет години, само ще подобри уеднаквяването на количеството вода, която се прилага. През последното десетилетие производителите на напоителни разпръсквачи значително подобриха способността им да прилагат вода равномерно, както и надеждността на им. Когато е възможно, модернизирането само на дюзите за разпръсквачите ще подобри разпределението на водата. Обновяването както на разпръсквачите, така и на дюзите, ще подобри еднородността и надеждността.

Hydrawise Wi-Fi контролер продукти

За да започнете да пестите вода и да контролирате напоителните системи от вашия смартфон или уеб браузър, всичко, от което се нуждаете, е контролерът Hydrawise Ready. Предлага се гама от допълнителни разходомери Hydrawise, които ви позволяват да се възползвате от съвременните функции за пестене на вода и да предоставите отчети за използването на вода.

Продукти за Wi-Fi контролер

HCC

Метална кутия Wi- Fi,
контролер от 8 до 54 зони

HCC

Пласмасов корпу, Wi- Fi,
контролер от 8 до 54 зони

Pro- HC

6, 12 или 24-лентов
Wi-Fi контролер

Pro-C Hydrawise

4 до 16-лентов,
Wi-Fi контролер

HC 6 или 12- лентов

Wi- Fi- контролер

HC 12 zone

Wi- Fi- контролер

Системни добавки за Hydrawise

Дебитомер

(3/4 „съединител)

 • До 21 литра / 80 литра в минута
 • Измерва използването на вода онлайн
 • Ви предупреждава за прекъсвания или неуспехи

Дебитомер

1 „съединител)

 • До 34 литра / 100 литра в минута
 • Измерва използването на вода онлайн
 • Ви предупреждава за прекъсвания или неуспехи

Дебитомер

(1 1/2 „съединител)

 • До 88 галона / 330 литра в минута
 • Измерва използването на вода онлайн
 • Ви предупреждава за прекъсвания или неуспехи

Дебитомер

(2 „съединител)

 • До 132 литра / 500 литра в минута
 • Измерва използването на вода онлайн
 • Ви предупреждава за прекъсвания или неуспехи

HC 6 зонаСтандарт

HC 12 зонаPro
 


Pro-C Hydrawise
Pro


Pro-HCPro
Брой зони 6 12 4-16 6,12,24
Вид монтаж Вътрешен Вътрешен Вътрешен/ Външен  Вътрешен/ Външен
Вид дисплен 2.8″ цветно TFT 2.8″ цветно TFT 2.8″ цветно TFT 2.8″ цветно TFT
Интерфейс Touchscreen Touchscreen Touchscreen Touchscreen
Входни сензори 2 2 1 2
Старт / Стоп Зони от Устройство Да Да  Да Да 
Wi-Fi Да  Да Да Да
Конфигуриране без Wi-Fi Да  Да  Да Да
Разширяваща способност до 36 зони
Известия за проблеми/ грешки No Yes  Yes  Yes 
Wire Entry Заден вход или долен вход чрез електрически тръбопровод Заден вход или долен вход чрез електрически тръбопровод Изключване, разположено на дъното на контролера чрез електрически тръбопровод Изключване, разположено на дъното на контролера чрез електрически тръбопровод
Защита на кабелите Запечатано покритие Запечатано покритие Професионален корпус Професионален корпус